TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU BÜNYESİNDE GÖREVLİ TÜM HAKEMLERİMİZİN DİKKATİNE

21 Eylül 2022 23:12
TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU BÜNYESİNDE GÖREVLİ TÜM HAKEMLERİMİZİN DİKKATİNE

Değerli Hakem Arkadaşlarım,

Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu, bu yıldan başlayarak, sezon başında yapılan Faal Hakem belirleme seminerlerinin ücretli olarak yapılmasına karar vermiştir. Faal Hakem seminerlerine katılım ücreti 2022- 2023 yılı için 250 TL olarak belirlenmiştir. Faal Hakem belirleme seminer ücretlerinin 05.10.2022 tarihi saat 23.59’a yatırılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra ödeme kabul edilmeyecek, ödeme yapmayan hakemler, seminere ve sınava alınmayacak ve 2022-2023 sezonunda görev alamayacaklardır.

Türkiye Yüzme Federasyonu MHK tarafından önerilen ve yapılan değişikliklerle birlikte Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen, yeni Türkiye Yüzme Federasyonu Hakem, Müsabaka Direktörü ve Gözlemci Talimatı yürürlüğe girmiştir. Yürürlüğe giren yeni Hakem, Müsabaka Direktörü ve Gözlemci Talimatında, Yüzme Hakemliğinde Klasman sistemine geçilmesi uygun görülmüş ve talimatta hakem derecelerine, Ulusal Hakem derecesinden sonra A, B, C Klasman hakem dereceleri eklenmiştir. Bu derecelerin eklenmesinde, sadece var olan Ulusal hakemlerimizin klasmanlara ayrılması ve her klasman sürecinde, hakemlerimizin ilave eğitimlerden geçirilerek hakem kalitemizin yükseltilmesine katkıda bulunması amaçlanmıştır.

Bu bilgilendirmelere dayanarak seminer ve sınav bilgileri aşağıdaki gibidir;

Sezon öncesinde yapılacak olan ‘’ Faal Hakem Belirleme’’ seminerleri,  tüm illerde 09.10.2022 Pazar günü saat 14.00 da İl Temsilcilikleri tarafından belirlenen yerlerde yapılacaktır. Bu seminerlere, tüm hakem derecelerindeki hakemlerimizin katılması zorunludur. Farklı illerde herhangi bir sebepten ötürü bulanan hakemler, bulundukları illerde yapılacak olan seminer ve sınava katılabileceklerdir. Seminere katılan Aday ve İl unvanına sahip olan hakemlerimiz seminer sonunda yapılacak seviye belirleme sınava girmeyeceklerdir. Seminere katılmış bu hakemlerimizin dönem başı vizeleri yapılmış olacak, illerinde ve MHK’nın uygun gördüğü yarışlarda görev alabileceklerdir. Seminere katılıp sınava girmeyen Ulusal hakemler, Ulusal unvanı ile illerinde görev alabileceklerdir.

09 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seminere, Hakem Vize ücretini ödediği halde mazereti nedeni ile katılamayacak olan hakemler,  mazeret dilekçelerini 07 Ekim 2022 tarihine kadar mhkyuzme@tyf.gov.tr e-posta adresine göndereceklerdir. (Mazeretle ilgili soru ve problemlerinizi mail yoluyla bildirebilirsiniz.) Bu tarihten sonra gönderilen dilekçeler dikkate alınmayacak, bu durumda olan hakemlerimiz yapılacak olan seminere katılamayacak ve 2022-2023 sezonunda faal hakem olamayacaklardır. Hakem vize ücretini ödeyen ve mazereti kabul edilen hakemler, MHK’nın belirleyeceği bir tarihte yapılacak olan Telafi Seminerine katılabileceklerdir. Seminere katılan hakemler, o yıl klasman sınavına giremeyecek, mevcut hakem derecelerinde görev yapacaklardır. Telafi Semineri tarihi Türkiye Yüzme Federasyonunun resmi sayfasında yayınlanacaktır. Seminer tarihinin takip ve sorumluluğu hakemlere aittir.

09 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seviye belirleme sınavına Ulusal hakem derecesindeki tüm hakemlerimiz klasman hakemi olmak için sınava katılmak zorundadır. MHK üyeleri, güncel FINA listesinde bulunan FINA hakemleri ve daha önce FINA listesinde yer almış ve FINA hakemliği bittikten sonra Uluslararası hakem statüsüne geçmiş olan hakemler sınava girmeyecek,  A Klasman hakemi olarak görev yapacaklardır. FINA hakemi olmadan Uluslararası olan hakemlerimiz de sınava girmeyecek ve B Klasman hakemi olarak görev yapacaklardır.

Seviye belirleme sınavından 90 ve üstü not alamayanlar C Klasman hakemi olarak İllerinde görev alacaklardır.

Seviye belirleme sınavından 90 ve üstü not alan ve talimatta belirtilen B Klasman kriterini sağlayan (Faal olarak 4 yıl içerisinde Federasyonumuzun organize ettiği en az 3 Ulusal müsabakaya katılmış olmak) hakemler, MHK tarafından ismen davet edilecekleri B Klasman Hakemi seminer ve sınavına girecektir. Sınavdan 90 ve üstü not alanlar, havuz uygulama sınavına girmeye hak kazanacaktır. Havuz Uygulama sınavına giren hakemlerden, sınav ve uygulama sınavı ortalaması 90 olanlar, B klasman hakemi olarak dönem içinde görev alabilecektir. Yapılan sınavlardan 89 ve altı puan alan hakemlerimiz C Klasman hakemi olarak görev yapacaklardır.

Seviye belirleme sınavından 90 ve üzeri puan alan ve talimatta belirtilen A Klasman kriterini sağlayan (Faal olarak 4 yıl içerisinde Federasyonumuzun organize ettiği en az 5 Ulusal müsabakaya katılmış olmak) Ulusal ve Uluslararası hakemler, Klasman hakemliği seminer ve sınavına MHK tarafından ismen davet edilecektir. Sınavdan 90 ve üstü not alanlar, havuz uygulama sınavına girmeye hak kazanacaktır. Havuz Uygulama sınavına giren hakemler sınav ve uygulama sınavı ortalaması 90 olanlar A Klasman hakemi olarak dönem içinde görev alabilecektir. Sınavdan 89 ve altı puan alan hakemlerimiz B Klasman hakemi olarak İllerinde, bölge ve grup müsabakalarında görev alacaklardır.

MHK, İl, Bölge ve Türkiye Şampiyonalarında ihtiyaç duyulduğunda her dereceden hakemi yarışlarda görevlendirebilir.

 

Funda Çelik

MHK Asbaşkanı


Temsilcilikler

Üyelikler


Diğer Haberler


Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş
E-Posta Gönder
TYF Türkiye Yüzme Federasyonu