ANTRENÖR EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ DUYURU

20 Mart 2023 23:10
ANTRENÖR EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ DUYURU

Gençlik Spor Bakanlığı Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkanlığı tüm branşlarda antrenörlerin gelişimine katkı sağlamak ve çalışmalarına bilimin ışığı altında rehberlik etmek amacıyla yeni Antrenör Eğitimi Yönetmeliğini hazırlamış ve 2019 yılında yönetmelik yürürlüğe girmiştir. Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve yürürlüğe giren yeni yönetmelik kapsamında Antrenör Eğitim Sistemi, Temel (Teorik) ve Uygulama Eğitimi olarak 2 aşamadan oluşmaktadır. Diğer tüm Federasyonlar gibi Türkiye Yüzme Federasyonu da uygulama eğitimini halihazırda açmış olduğu kurslarda uygulamaktadır.

Eğitim Kalitesinin maksimum seviyede tutulabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığının talimatı gereği kurs katılım sayısı sınırlandırılmıştır. Kurs başvuruları e-devlet aracılığıyla bakanlık bilişim sistemleri üzerinden siz kursiyerler tarafından yapılmakta olup, başvuruların yapılabileceği tarih ve saat aralığı Federasyonumuz Resmî Web Sitesinde yapılan duyuru ile bildirilmektedir. Kursiyerlerin başvuru portalına Federasyonumuzun veya Bakanlığın herhangi bir dahili söz konusu değildir. Dolayısıyla açılan kontenjanın dolma süresine de Federasyonumuzun etkisi mümkün değildir.

Kurs sırasında başarısız olan arkadaşlar bütünlemelere girerek eksik kalan kurs programını tamamlayabilmektedir. Yine başvurular e-devlet aracılığıyla Bakanlık bilişim sistemleri üzerinden yapılmakta olup, Bakanlık tarafından belirtilen şartlar kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Türkiye Yüzme Federasyonu yukarıda belirtilen hususları titizlikle yerine getirmekte, siz kursiyerler için elinden gelen çabayı göstermektedir.

Gereği bilgilerinize rica olunur. 

 

                                                                             

 

 

 

 

  


Temsilcilikler

Üyelikler


Diğer Haberler


Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş
E-Posta Gönder
TYF Türkiye Yüzme Federasyonu