OLİMPİYATLARA EGE İMZASI

12 Nisan 2018 22:52
OLİMPİYATLARA EGE İMZASI
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde TOHM protokolü imzalandı

Federasyonumuz ve İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, üniversite bünyesinde kurulacak Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin temelleri atıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen imza töreninde konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversite olarak sağlık, teknoloji, kültür sanat ve spor gibi alanlarda dünya şampiyonluğuna aday sporcular yetiştireceklerini söyledi. İlk olarak Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu'nu fakülte formatına dönüştüreceklerini belirten Çelik, "Spor branşına çok önem veriyoruz. Belirlediğimiz branşları Türkiye'de daha da ileriye götürme gibi hedeflerimiz var. Alanında hangi sporda olursa olsun, dünyaca ünlü sporcular ve antrenörleri yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Federasyon Başkanımız Erkan Yalçın ise konuşmasında, İzmir'in kendileri açısında önemli bir il olduğuna işarete ederek, "İzmir büyük potansiyele sahip, yüzme sporuna en çok sporcu veren şehirlerimizden bir tanesi" ifadelerini kullandı.

İmzalanan protokolle yüzme sporunun büyük bir ivme kazanacağını dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu’nun konuşmasının ardından 7 yaşındaki Bade Tenikler'in sporcu merkezine kaydı yapıldı.

 

Haber Kaynak: Onur ATIŞ / İZMİR, (DHA)


Temsilcilikler

Üyelikler


Diğer Haberler


Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş
E-Posta Gönder
TYF Türkiye Yüzme Federasyonu