FEDERASYONUMUZ İLE İTALYA YÜZME FEDERASYONU ARASINDA DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI!

19 Haziran 2019 23:43
FEDERASYONUMUZ İLE İTALYA YÜZME FEDERASYONU ARASINDA DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI!

Türkiye Yüzme Federasyonu ve İtalya Yüzme Federasyonu arasında, iki ülkenin yüzme sporuna yapacağı katkılar çerçevesinde “Dostluk ve İşbirliği Protokolü” bugün Roma Olimpiyat Stadı’nda gerçekleşen toplantı ile imzalandı. İtalya Yüzme Federasyonu, LEN (Avrupa Su Sporları) Başkanı ve İtalyan Parlamento Üyesi Sn. Paolo Barelli ve Federasyon Başkanımız Sayın Erkan Yalçın tarafından imzalanan protokol, milli takımımıza Tokyo 2020 Olimpiyatları yolunda destek olacak.
Protokol kapsamında, iki ülkenin sportif anlamdaki dostluğu pekiştirilerek, hazırlık kampları, üniversiteler düzeyinde çalışmalar, antrenör eğitimleri, hakem eğitimleri, çalıştaylar, ve dostluk müsabakaları konularında anlaşmaya varıldı.

Toplantıda Federasyon Başkanımız Sayın Erkan Yalçın; “Bugün Türkiye’deki yüzme sporu adına önemli bir adım attık ve İtalya Yüzme Federasyonu ile bir protokol imzaladık. Bu protokolün temelinde bilgi ve deneyim paylaşımı var. Antrenörlerimizin, dünya çapındaki diğer antrenörler ile fikir alışverişini çok önemsiyoruz. Ayrıca sporcularımıza daha geniş kamp imkanları sunacağız. Hakemlerimiz için de faydalı olacak eğitimler planlıyoruz. Dünyada spora en çok yatırım yapan ülkelerden biriyiz, ülkemizde spor turizmi için çok müsait tesisler var. Şu anda Türkiye’de faal olan yaklaşık 85 yüzme havuzu bulunuyor. İtalyan federasyonunu ve sporcularını da bu tesislere davet ediyoruz. İtalya’daki yüzme sporunun yapısı bizim için öncüdür. Bu imzalanan protokol, Avrupa ve Dünya’da elde edeceğimiz başarılar için bizlere büyük destek olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi ve E. İtalya Başbakanı Sayın Silvio Berlusconi ile örülen dostluk ağlarını, bizler de iki ayrı ülkenin federasyonu olarak spor ve eğitim yoluyla daha ileriye taşıyacağımızı biliyoruz; ve bu bağlamda Türkiye ve İtalya arasındaki seyreden uzun geçmişe dayanan ilişkilerimizi daha da ileri taşımayı ümit ediyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan başta Cumhurbaşkanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere, Sayın Başkan Paolo Barelli’ye teşekkür ediyorum. Ayrıca Roma Büyükelçimiz Sayın Murat Salim Esenli, Vatikan Büyükelçimiz Lütfullah Göktaş ve değerli Büyükelçilik yetkilileri de bugün Roma’da yanımızda olarak bizlere güç verdi. Kendilerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

İtalya Yüzme Federasyonu, LEN (Avrupa Su Sporları) Başkanı ve İtalyan Parlamento Üyesi Sn. Paolo Barelli ise toplantıda, Türkiye ile yapılan bu dostluk ve işbirliği protokolünden ötürü memnuniyetini dile getirirken sözlerine şu ifadeler ile devam etti; “ Türkiye her anlamda büyük potansiyele sahip ülke. İmzalanan bu protokol her iki ülke için de önem taşıyor. Yılın belirli dönemlerinde İtalyan yüzücüler Türkiye’de Türk Milli Takımı ile birlikte kamp yapabilecekler. Aynı zamanda antrenörlerimizle de deneyim paylaşımı içinde olacaklar. İki ülke arasında sistemli ve periyodik eğitimler düzenlenecek. İşbirliği ve dostluğumuzu hep sportif hem de kültürel anlamda daha da geliştirmeyi umuyoruz. İnanıyorum ki, Türkiye sözünün eri, genç, dinamik ve hırslı arkadaşım Erkan Yalçın ile hedeflediği başarılara ulaşacaktır. Bugün bizlere destek olan tüm misafirlerimize ve Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Sayın Erkan Yalçın’a teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıya katılanlar:
Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş
Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli
Roma 2. Büyükelçi Yardımcısı Hande Sevinç Apakan
Roma Büyükelçilik Yetkilisi Pınar Özen
Len ve İtalya Federasyon Başkanı, İtalyan Parlamento Üyesi Paolo Barelli
Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın
İtalya Yüzme Federasyonu Genel Sekreteri Antonello Panza
İtalya Yüzme Federasyonu Direktörü Cesare Butini
Bilimsel aktivite sorumlusu Marco Bonifazi


Temsilcilikler

Üyelikler


Diğer Haberler


Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş
E-Posta Gönder
TYF Türkiye Yüzme Federasyonu